KULINARIAWypieki

Domowy chleb z twarogiem

Smaczny chleb dla osób na diecie ketogenicznej i bezglutenowej. Przepyszny i zdrowy chlebek z twarogiem. Chleb jest wilgotny i neutralny    w smaku, pasuje do każdego dodatku wytrawnego, jak i słodkiego. Szybki i bardzo łatwy do przygotowania.

Do przygotowania chleba potrzebujemy:
500g białego sera
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia (może być soda oczyszczona)
1 szklanka ziaren (siemię lniane, słonecznik, pestki dyni)
1 szklanka płatków owsianych

 


Do dużej miski wrzuć twaróg i jajka, a następnie zmiksuj na jednolitą masę. Do powstałej masy dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj łyżką. Następnie dodaj szklankę płatków owsianych, połącz składniki. Następnie, dodaj ziarno i wymieszaj. Tak przygotowane ciasto umieść w keksówce i wstaw go nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piecz 50 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *