Zupa gulaszowa z kociołka myśliwskiego
Jak sporządzić zupę gulaszową w kociołku myśliwskim?
Gotowanie w warunkach plenerowych to połączenie przysłowiowego „przyjemnego z pożytecznym” Pan Tomasz mówi że, warto spróbować swoich sił w dziedzinie gotowania, sporządzania posiłków w warunkach polowych.
Przepis Pana Tomasza Mickiewicza
Składniki:
– schab wieprzowy
1,8 kg -0,5 kg ziemniaków
– 4 cebule – główka czosnku – 3 marchewki
– 1 pietruszka
– 1 mały seler
– 2 papryki zielone
– 2 papryki czerwone
– 2 papryki żółte
– pieprz
– sól
– 5 kostek rosołowych
– ziele angielskie
– liść laurowy
– olej rzepakowy
– przecier pomidorowy
– pomidory krojone z puszk
– około 5 l wody
Źródło: youtube