KULINARIA

Zupa gulaszowa z kociołka myśliwskiego

Jak sporządzić zupę gulaszową w kociołku myśliwskim?

Gotowanie w warunkach plenerowych to połączenie przysłowiowego „przyjemnego z pożytecznym” Pan Tomasz mówi że, warto spróbować swoich sił w dziedzinie gotowania, sporządzania posiłków w warunkach polowych.

Przepis  Pana Tomasza Mickiewicza

Składniki:

– schab wieprzowy

1,8 kg -0,5 kg ziemniaków

– 4 cebule – główka czosnku – 3 marchewki

– 1 pietruszka

– 1 mały seler

– 2 papryki zielone

– 2 papryki czerwone

– 2 papryki żółte

– pieprz

– sól

– 5 kostek rosołowych

– ziele angielskie

– liść laurowy

– olej rzepakowy

– przecier pomidorowy

– pomidory krojone z puszk

– około 5 l wody

 

Źródło: youtube

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *